Posted in Մայրենի, Զատիկ

Զատկական խոհանոց. ընտանեկան նախագիծ

   ԶԱՏԿԻ ՏՈՆԻ ՄԱՍԻՆ Է ՊԱՏՄՈՒՄ ՏԱՏԻԿՍ

 

ԶԱՏԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

 

lead-photo

 

Պինդ խաշած ձու
Գլխավոր ուտեստն ու խորհրդանիշը  խաշած ձուն է՝ ներկված տարբեր գույներով: Պինդ խաշած ձուն առավել համեղ դարձնելու նպատակով այն մաքրել են կեղևից, դեղնուցը անջատել սպիտակուցից, ապա դեղնուցը հարել պղպեղի, աղի, կարագի, թթվասերի հետ: Հարած դեղնուցով լցոնել են սպիտակուցը, վրան կտրատել թարխուն և պնակի մեջ շարելով`մատուցել:

627621

 

Ինչպես պատրաստել սպանախով ռուլետ զատիկի համար

Թավայի մեջ բուսայուղ լցնել, ավելացնել ալյուրն ու բովել, մինչև մի քիչ գույնը փոխի: Ավելացնել կաթը, խառնելով եփել, մինչև թանձրանա: Ձվերը հարել, խառնել մի քիչ հովացած զանգվածին: Խառնել, մինչև միատարր խմոր ստացվի: Կարելի է մի քիչ էլ կտրատած կանաչի լցնել խմորի մեջ: Ավելացնել քերած պինդ պանիրը, խառնել: Միջուկի կանաչին լվանալ, կտրատել, բուսայուղով մի քիչ տապակել: Ավելացնել մանրացրած սխտորը, աղ ցանել: Յուղաթղթով ծածկված տապակի մեջ լցնել խմորը, տարածել և թխել քսան րոպե տաք ջեռոցում: Խմորը հանել, վրան դնել միջուկը և զգուշորեն փաթաթել` տալով ռուլետի ձև: Միաժամանակ պետք է և փաթաթել, և հեռացնել յուղաթուղթը խմորի վրայից:

ՍՊԱՆԱԽՈՎ ՌՈՒԼԵՏ ԶԱՏԻԿԻ ՀԱՄԱՐ

ԱՂՑԱՆ «ԶԱՏԻԿ»

Կարտոֆիլը, ձուն, գազարը եփել: Ձուկը, վարունգը կտրատել: Կարտոֆիլը, ձուն, գազարը, խնձորը քերիչով անցկացնել: Աղցանը շերտերով դասավորել.ձուկ, մայոնեզ,կարտոֆիլ, մայոնեզ,գազար, մայոնեզ,ձու, մայոնեզ,խնձոր, մայոնեզ
Զարդարել կանաչիով, հատապտուղներով,  մեջտեղում դնել լորի խաշած ձվերը:

ԱՂՑԱՆ «ԶԱՏԻԿ»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s